Stichting DownsyndroomKern Amsterdam

Gezondheid

 

Downteam Amsterdam

In het medisch centrum van de Vrije Universiteit (Vumc) is een team gevestigd dat zich specialiseert in kinderen met het Syndroom van Down. Vaak krijgen kinderen al vroeg met veel verschillende behandelaars te maken en het Downteam zorgt ervoor dat zij naar één loket kunnen.
Downteam Amsterdam – VUmc Kinderpoli – Afspraken via T 020 444 08 87.

Het Down Centrum Nederland, locatie West Nederland, is hét expertisecentrum voor patiëntenzorg en onderzoek voor kinderen (0-18 jaar) met het Downsyndroom. De coördinerende Downspecialisten zijn de kinderartsen Chantal Broers, Roos van der Plas (VUmc) en Michel Weijerman (Rijnland Ziekenhuis Leiderdorp).
Kijk voor meer informatie op www.downcentrum.nl.

Cyberpoli

De cyberpoli is een online en interactieve ontmoetingsplaats voor kinderen en jongeren met een chronische ziekte als coeliakie, diabetes, astma, IBD, aangeboren hartafwijkingen en Downsyndroom. Een deskundig panel, bestaande uit medisch specialisten, huisartsen, een longconsulente, een diëtiste en een orthopedagoog, geeft antwoord op je vragen of geeft je goede adviezen waarmee je zelf aan de slag kunt.
Kijk op www.cyberpoli.nl.

Logopedie

Er zijn verschillende (pre)logopedisten in Amsterdam en omstreken. Hier vind je er een aantal die gespecialiseerd zijn in Downsyndroom door opleiding en/of ervaring. Wil je naar een andere logopedist, informeer dan of ze kennis en ervaring heeft met Downsyndroom en wat haar of zijn behandelwijze ongeveer is. Je kinderarts kan je hierover ook altijd adviseren.

Wopke van Akkeren – Kinderlogopedie Amsterdam 

Kinderlogopedie Amsterdam
Hygiëastraat 1
1076 RM Amsterdam
T 06 – 54374935

Logopediepraktijk Oost

Bianca Dijkstra
Andreas Bonnstraat 24
Amsterdam
T 020 – 665 22 43

Logopediepraktijk Reigersbos

Carina Truijens 
Peursumstraat 44
Amsterdam Zuid-Oost (vlakbij het AMC)
T 020 – 697 72 44

info@logopediereigersbos.nl

Fysiotherapie

Er zijn verschillende kinderfysiotherapeuten in Amsterdam en omstreken. Hier vind je er een aantal die gespecialiseerd zijn in Downsyndroom door opleiding en/of ervaring. Wil je naar een andere fysio, informeer dan of ze kennis en ervaring heeft met Downsyndroom en wat haar of zijn behandelwijze ongeveer is. Je kinderarts kan je hierover ook altijd adviseren.

Karen Visman Kinderfysiotherapie

Amsteldijk 196
1079 LK Amsterdam
M 06 – 54 26 22 66
www.praktijkkinderfysiotherapie.nl

Praktijk kinderfysiotherapie Amsterdam 

Olympiaplein 74A
1076 AG Amsterdam
T 020-6627244

www.kinderfysiotherapieamsterdam.nl

Praktijk voor fysiotherapie Galilei

Hendrik Kok en Marieke van der Meer
Galileiplantsoen 75
1098 LW Amsterdam
T 020 – 463 02 50
www.fysiotherapiegalilei.nl

Ergotherapie

KAAT! Kinderergotherapie
Karin de Boon
M 06 – 45 39 82 99
info@kinderergotherapieamsterdam.nl
www.kinderergotherapieamsterdam.nl

Yoga

Yoga for the Special Chils volgens de methode van Sonia Sumar.

Daphne Huizing geeft Yogales aan kinderen en jongeren met een lichamelijk en/of verstandelijke beperking volgens de methode “Yoga for the Special Child” van Sonia Sumar. “Yoga for the Special Child” is een yogaprogramma, ontworpen om de natuurlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren met speciale behoeften/zorg te verbeteren. Deze stijl van yoga is zacht en therapeutisch en hierbij staat verbinding en contact centraal. De yogavorm is zeer geschikt en veilig voor kinderen en jong volwassenen met het syndroom van Down, Autisme, Cerebrale Parese en andere ontwikkelingsstoornissen. Deze methode biedt ook een effectieve behandeling voor kinderen met de diagnose AD(H)D en leerproblemen.

Het yogaprogramma bestaat uit:
– Speciale ademhaling- en ontspanningstechnieken om de concentratie te ontwikkelen en te verbeteren.
– Een samengestelde serie yogaoefeningen om lichaamscontrole, kracht en zelfvertrouwen te vergroten.
– Een vaste routine die elke keer weer terug keert waardoor er herkenbaarheid ontstaat voor het kind. Herhaling zorgt daarnaast voor   voorspelbaarheid, verdieping en verbinding. Dit brengt het kind verder in zijn of haar (yoga) ontwikkeling.

Meer informatie vinden op de website http://happykidzyoga.nl/yoga-for-the-special-child/ . Op www.specialyoga.com kan je ook informatie vinden van Sonia Sumar en haar programma.