Stichting DownsyndroomKern Amsterdam

Nieuwe dvd’s van Lotte en Max

13 december 2013 | Onderwerp: Handige Hulpmiddelen

dvd-lotte-max-een-nieuwe-dag

Er zijn twee nieuwe dvd’s van Lotte en Max: ‘Feest’ en ‘Naar buiten’.
Feest: We vieren de verjaardag van Max en jij bent ook uitgenodigd! Naar buiten: Kom mee naar buiten allemaal! Een extra lange dvd, met aansprekende thema’s in een nieuw jasje. Niet schrikken; Lotte en Max hebben een make-over gekregen. Ze kunnen nu niet alleen gebaren maar ook praten. Even wennen, maar het leuke is dat ze nu heel aanwezig zijn en echt centraal staan. Kijk snel zelf en sluit ook deze Lotte en Max in jullie harten!
Kijk in de gebarenwebwinkel (www.gebarenbwebwinkel.nl) van www.lottemax.nl.

Gebarenkaarten

08 februari 2013 | Onderwerp: Handige Hulpmiddelen

Leer samen met je kind spelenderwijs gebaren
Kan je kind nog niet praten? Is je peuter gefrustreerd omdat hij niet uit zijn woorden komt? Wil je meer interactie met je baby, dreumes of peuter? Dan bieden de gebarenkaarten van Baby- en kindergebaar uitkomst. Met deze gebarenkaarten kunnen jij en je kindje spelenderwijs (nieuwe) gebaren leren.

– Spelenderwijs leren van 25 populaire gebaren
– Maakt gebruik van Nederlandse Gebarentaal
– Geschikt voor dove en horende kinderen
– Duidelijke tekeningen, eenvoudig te begrijpen
– Te spelen met een of meerdere kinderen

Kijk voor meer informatie en bestellen op www.babygebaar.nl.

Kidsleep

26 oktober 2012 | Onderwerp: Handige Hulpmiddelen

Is je kind elke ochtend veel te vroeg wakker? Staat hij al vroeg naast je bed? De Kidsleep biedt uitkomst. De vrolijke Kidsleep kinderwekker/kleuterklok geeft met een verlicht plaatje aan of het al tijd is om op te staan. Met de Kidsleep kinderwekker leert je kind spelenderwijs zelfstandig op de juiste tijd uit bed te komen.

Het werkt heel simpel en éénvoudig: het klokje heeft twee plaatjes: een van een konijntje dat met zijn rugzakje op buiten wandelt en een van het konijntje dat lekker in zijn bedje ligt te slapen. Afhankelijk van de instelling, brandt er een lampje achter een van de plaatjes. Als je kind wakker wordt, hoeft je kind alleen maar naar de vrolijke wekker te kijken welk plaatje verlicht is om te weten of het al tijd is om uit bed te komen.

Het lampje van de Kidsleep blijft de hele nacht aan zodat het tevens als nachtlampje dienst doet. Aan het lampje zit een digitaal klokje dat in te stellen is als op de ‘uitbed-tijd’. De Kidsleep kan ook als wekker worden gebruikt, met of zonder geluid. Deze functie is leuk voor schoolgaande kinderen zodat ze spelenderwijs leren omgaan met de wekker.
De Kidsleep is in roze of blauw te koop op Bol.com en op www.kidsleep.nl.

De Mini Micro-step

30 oktober 2011 | Onderwerp: Handige Hulpmiddelen

De Mini Micro step is een driewielige kinderstep voor peuters en kleuters met gepatenteerd ‘lean-and-steer’ stuurmechanisme. De step heeft sinds de introductie in 2004 al vele internationale prijzen gewonnen. En niet voor niets, want deze step is uniek door haar dubbele voorwielen, zodat de step heel stabiel is, waardoor hij ook geschikt is voor kinderen die motorisch nog niet goed met een tweewieler-step overweg kunnen.

Ook de manier waarop gestuurd moet worden is anders dan anders. Je bestuurt de step door naar links en rechts te ‘leunen’ in plaats van te sturen. Een voordeel van de stabiliteit is dat je je kind op de step kunt laten staan en kunt voortduwen, omdat de step uit zichzelf stabiel blijft staan. Handig als je kind nog geen lange afstanden wil of kan lopen. Dit maakt de micro-step een step die door zijn eigenschappen bij uitstek geschikt is om balans, coordinatievermogen en motorische vaardigheden te oefenen en ontwikkelen. Deze step is er in Mini (2-6 jaar) en Maxi (5-12 jaar) uitvoering.
Kijk verder op de site www.micro-step.nl. Er is een kortingsactie voor Sinterklaas en hulppieten. Stuur voor meer informatie een bericht naar info@downsyndroomamsterdam.nl.

Nieuwe app iPicto

06 september 2011 | Onderwerp: Handige Hulpmiddelen

Er is een nieuwe ‘app’ genaamd iPicto, voor iPhone, iPad en iPod Touch. Deze app is ontworpen om mensen met een (verstandelijke) handicap, zoals Downsyndroom, Alzheimer, Asperger, autisme en/of een (aanverwante) stoornis in de communicatie te begeleiden. Deze nieuwe app iPicto is ook een zeer goed hulpmiddel bij het (aan-)leren van een juiste wijze van communiceren, bijvoorbeeld bij spraakproblemen, danwel in de ondersteuning van een bijzonder leerproces. De applicatie iPicto kan tevens gebruikt worden bij diverse vormen van therapie. De app kost € 1,59. Er is ook een gratis iPicto LITE-versie.
Kijk op itunes.apple.com voor meer informatie.

App van Nederlandse gebarentaal

01 april 2011 | Onderwerp: Handige Hulpmiddelen

Het Nederlands Gebarencentrum lanceert de eerste applicatie in Nederland met standaard gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal: iSignNGT. De applicatie bevat 650 basisgebaren, tekeningen, plaatjes en pictogrammen en is gratis beschikbaar. De app is voor iedereen die kennis wil maken met de Nederlandse Gebarentaal en voor mensen die NmG (Nederlands met ondersteunde Gebaren) gebruiken. Gebaren kunnen via het Nederlands worden opgezocht alfabetisch en thematisch. De app is gratis en geschikt voor iPhone of iPad, zoek in de app store op iSignNGT.

Lees verder op www.gebarencentrum.nl, een website met nog meer interessant nieuws voor ouders, begeleiders en verzorgers van kinderen met Downsyndroom.