Stichting DownsyndroomKern Amsterdam

FOAM Fotografiemuseum – uitnodiging!

14 maart 2018 | Onderwerp: Activiteiten & Bijeenkomsten

Vorig jaar startte Shannon van Essen haar afstudeeronderzoek over de toegankelijkheid voor mensen met het Downsyndroom in kunstmusea.

Voor dit onderzoek is zij bij verschillende kunstmusea op bezoek geweest met een aantal vragen. Een van deze musea was Foam Fotografiemuseum Amsterdam. Zij waren erg enthousiast geworden, waardoor ze ook iets willen gaan doen voor deze doelgroep.

Ter ere van Wereld Downsyndroom dag op woensdag 21 maart 2018 organiseert zij in samenwerking met Foam dan ook twee rondleidingen + workshops. Deze rondleidingen + workshops vinden plaats op zaterdag 24 maart.

Hierbij gaan de bezoekers eerst langs de fotografiecollectie van het museum, waarbij ze tijdens de workshop ook echt bezig gaan met het medium fotografie. Naast dat de entree van het museum gratis is, worden de rondleiding en workshop ook gratis aangeboden voor de persoon met het Downsyndroom en zijn/haar begeleider.

Kortom: op 24 maart 2018 worden er twee rondleidingen + workshops gegeven voor tieners en volwassenen met het Downsyndroom en een begeleider. De rondleiding en workshop duren samen in totaal 2 uur. Per rondleiding + workshop kunnen er 8 personen met het Downsyndroom meedoen onder begeleiding van ieder een persoon.

De rondleiding + workshop voor 11-18 jarigen begint om 10:00 uur en duurt tot 12:00 uur.
De rondleiding + workshop voor 18+ begint om 13:00 uur en duurt tot 15:00 uur.

Voor deze rondleidingen zijn nog een aantal plekken over. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.
Meedoen? mail naar shannon.vanessen@student.ahk.nl

Nieuwjaarsbijeenkomst 2018

24 januari 2018 | Onderwerp: Activiteiten & Bijeenkomsten

Kern Amsterdam nodigt ook dit jaar weer alle gezinnen uit Amsterdam en omgeving uit voor een Nieuwjaarsbijeenkomst op zaterdag 3 februari 2018.

Proost samen met Kern Amsterdam en met andere gezinnen met een kind met Downsyndroom op een mooi, gezond en voorspoedig 2018! Voor de kinderen worden leuke activiteiten georganiseerd door de vrijwilligers van de Rotaract.

Op zaterdag 3 februari 2018 van 14:00 tot 17:00 uur organiseert Kern Amsterdam de nieuwjaarsbijeenkomst van 2018! Als organisatie willen we graag met jullie allemaal proosten op een mooi, gezond en voorspoedig nieuwjaar.

Samen met vrijwilligersorganisatie Rotaract worden de kinderen vermaakt met leuke knutsel- en muziekactiviteiten. Als ouders proosten we graag op het nieuwe jaar onder het genot van een hapje en een drankje. Uiteraard mag er ook meegedanst worden

Datum: Zaterdag 3 februari 2018
Tijd: 14:00 – 17:00 uur
Locatie: Grand Cafe Genieten (een werk- en leerplek voor mensen met een verstandelijke beperking)
Adres: Oranje Vrijstaatplein 2, Amsterdam

Om te weten hoeveel mensen we in totaal kunnen verwachten horen we graag of je erbij bent en met hoeveel personen. Graag horen we dit via info@downsyndroomamsterdam.nl.

Aanmelden tot: zaterdag 27 januari 2018

OPROEP: SPINNING UP FOR DOWN

24 januari 2018 | Onderwerp: Activiteiten & Bijeenkomsten

De “Dutch Down Support Foundation” nodigt iedereen uit voor Spinning voor het goede doel:

“Op 17 februari 2018 organiseren we een benefiet sportevent ‘Spinning Up voor Down’ bij Health Club Active Plus in Nieuw-Vennep. De opbrengst is in zijn geheel voor onze projecten.
Dit keer willen we aandacht vragen voor Suriname. Want ook daar worden kinderen weggestopt uit schaamte en gebrek aan informatie. In september hebben we in samenwerking met de Surinaamse stichting WIN een school kunnen starten in Nickerie. De meeste kinderen waren nog niet eerder naar school geweest. Zo ook een meisje van 14. De leerkrachten werken met Nederlandse methoden: Veilig in Stapjes en De Rekenlijn en de leerlingen krijgen tijdens de lesuren ook 1 op 1 onderwijs. Wij willen de school blijven steunen. Verder zijn wij bezig een informatiepakket voor jonge ouders samen te stellen. We mogen het infopakket van de SDS als basis gebruiken. Met de opbrengst hopen we dit alles voor elkaar te krijgen.” – namens de Dutch Down Support Foundation.

Meer info en aanmelden op: http://www.dutchdownsupport.nl/

De hoofdsprekers van het Congres “Down, Up-to-Date!” zijn bekend!

10 september 2017 | Onderwerp: Activiteiten & Bijeenkomsten

Op 7 oktober organiseert Ken Amsterdam het inspirerende congres “Down, Up-to-Date!”.

We zijn blij de hoofdsprekers voor het plenaire gedeelte van ons congres bekend te kunnen maken, te weten;

  • Regina Lamberts, directeur van de Stichting Down Syndroom en Gert de Graaf, pedagoog, onderzoeker en medewerker op het gebied van opvoeding en onderwijs bij de Stichting Down Syndroom. Ze spreken over het onderzoek naar geluksbeleving van mensen met het Syndroom van Down en hun families
  • Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS. Thijs zal het hebben over Brownies&downieS en hoe dat mensen mogelijkheden biedt door middel van een leerwerkplek. Een plek waar zij kunnen groeien en zichzelf iedere dag verder kunnen ontwikkelen om hen zo voor te bereiden op de toekomst.

 

Het belooft een inspirerende middag te worden dus mocht je jezelf nog niet opgegeven hebben, doe dat dan snel via info@downsyndroomamsterdam.nl

We hopen jullie te mogen ontvangen op 7 oktober in de Amsterdam ArenA!

Tweede congres ‘Down, Up-to-Date!’ in de Amsterdam ArenA

20 juli 2017 | Onderwerp: Activiteiten & Bijeenkomsten

Congres ‘Down, Up-to-Date!’ in de Amsterdam Arena! 

Op zaterdag 7 oktober 2017 organiseert Kern Amsterdam voor de tweede keer het inspirerende en succesvolle multidisciplinaire najaarscongres ´Down, Up-to-Date!´, ditmaal in de Amsterdam ArenA!  Mede mogelijk gemaakt door Ajax Foundation en Amsterdam ArenA.

Het doel is een interactieve  tussen experts, ervaringsdeskundigen en professionals die kennis en ervaring willen delen enerzijds en anderzijds ouders die juist kennis willen opdoen. We beginnen met een plenair deel met twee verschillende hoofdsprekers die elk een ander onderwerp behandelen. De onderwerpen zullen interessant genoeg zijn om iedereen en met name de hele groep ouders, aan te spreken: over kinderen jong en oud en met verschillende ontwikkelingsniveaus. Na het einde van dit plenaire deel start het interactieve deel van de middag. Tijdens het interactieve deel zal er een dialoog ontstaan tussen meerdere experts/ ervaringsdeskundigen en ouders van kinderen met Downsyndroom. Er zijn thematafels waar de gasten zich langs de verschillende thema’s kunnen bewegen, waaronder;

  • De medische kant van Downsyndroom (waaronder ook Down++)
  • Voeding & gezondheid
  • Onderwijsmogelijkheden (basis- & VO-onderwijs)
  • Ontwikkelingsstimulering
  • Spraak-/taalontwikkeling & communicatie
  • Opvoeding & Gedrag
  • (G-)Sport
  • Wonen & Werken

Iedereen kan aan de gesprekken deelnemen, maar ook gewoon luisteren. Het idee is dat er vruchtbare inter- en multidisciplinaire discussies en oplossingen zullen ontstaan.

Binnenkort verwachten we het hele programma bekend te maken, met hopelijk de namen van de sprekers en experts die zullen komen. Hieronder het programma:

————————————— Programma ——————————————

Vanaf  t/m  Omschrijving  Ruimte 
13:00 13:30 Ontvangst gasten Plein van de Toekomst
13:45 15:30 Plenair programma Wenen ’95 zaal
15:30 17:30 Ronde tafel gesprekken met experts/ ervaringsdeskundigen en oudersTussendoor is er ruimte voor een hapje & drankje Plein van de Toekomst
17:30 18:00 Einde, vertrek gasten

 

LET OP:

Er is een beperkt aantal plaatsen op dit inspirerende event. Wil je verzekerd zijn van een plaats? Meld je dan nu aan via info@downsyndroomamsterdam.nl.

Deelname: €10,- per persoon (incl. een hapje en een drankje)

Met vriendelijke groet,

Bestuur van de St. Down Syndroom – Kern Amsterdam

N.B: het is een event, waarbij de kinderen niet mee kunnen komen!

——————————————————————————————————————–

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door Ajax Foundation en Amsterdam ArenA.

Zeilweekend ‘Onder Zeil’ 2017

07 juli 2017 | Onderwerp: Activiteiten & Bijeenkomsten

Stichting Onder Zeil organiseert voor de inmiddels 15e keer een jaarlijks zeilweekend voor (complete) gezinnen elk met een kind met het syndroom van Down. 

Heb je zin om een weekend heerlijk uit te waaien op de Friese meren samen met nog 30 andere gezinnen dan is dit je kans.

Vanaf 8 september (19.00 uur) gaan we weer “los”…..een gezellig familie-evenement, waar je je al snel thuis zult voelen, en waar voor ieder wat te beleven valt. Overdag op het water en…………………. ’s avonds zou je willen dat er wat meer uren in een dag zitten….!!

Op zondag 10 september 17.00 uur sluiten we dan (helaas) weer af. Iedereen keert dan voldaan naar huis. Beetje moe misschien, maar dat mag, toch??

Exclusief zeilinstituut De Bird in Heeg vormt al jaren onze “thuishaven”. Veiligheid op het water staat ben deze zeilschool op nummer 1, ook voor hen die niet zo goed kunnen zwemmen.

Een zeilschool die ons verder perfect faciliteert op het water met kleine zeilbootjes, grote boten, valken, kano’s en surfplanken……maar ook veel kleine slaapvertrekken en een goede keuken.

Er zijn nog plaatsen vrij!  Inschrijven kan via de site www.stichtingonderzeil.nl ……

let op: vol = vol  !!

Kosten zijn € 125,– p.p. all-in…. (dus inclusief watersportactiviteiten, eten, drinken, overnachten etcetc….)

Met sportieve groet,

Stichting Onder Zeil

Ruud Nonhebel/initiatiefnemer/ouder