Stichting DownsyndroomKern Amsterdam

Kern Amsterdam zoekt nieuwe kernleden!

11 april 2018 | Onderwerp: Gevraagd & Aangeboden

Kern Amsterdam, onderdeel van Stichting Downsyndroom, is op zoek naar vrijwilligers! We zoeken nieuwe kernleden die met enthousiasme willen helpen om events te organiseren. Events varieren van koffieochtenden, pannenkoekenlunches, speeltuinmiddagen en sportdagen voor gezinnen met een kind met Down, tot sieradenworkshops voor jongvolwassenen met Down, en congressen en informatiebijeenkomsten voor ouders & professionals.

Meer informatie? info@downsyndroomamsterdam.nl.

Plek om te wonen bij de Joriskring

11 april 2018 | Onderwerp: Gevraagd & Aangeboden

De Joriskring | Amsterdam: open plekken beschikbaar op verschillende groepen

De Joriskring in Amsterdam biedt gespecialiseerde begeleiding aan kinderen en jongeren in de leeftijd van 0-24 jaar met een verstandelijke of meervoudige beperking. Er is een kinderdagcentrum waar kinderen en jongeren kunnen wonen en/of logeren. Daarnaast bieden we ambulante begeleiding in de vorm van Begeleiding Individueel, Persoonlijke Verzorging en Praktisch Pedagogische Gezinsbegeleiding (PPG). In kleine groepen in een warme, huiselijke omgeving, focussen wij op de kwaliteiten en talenten van ieder kind. Binnen de Joriskring hebben wij 5 woongroepen waar per groep 4 kinderen wonen. Van onze logeergroep kunnen 4 kinderen per dag gebruik maken. De kinderen en jongeren die op deze woongroep verblijven hebben een ZZP VG 5, 6, 7 of 8.

Er is een open plek op de groep Larimar
Op deze groep wonen jongeren in de leeftijd van 14 tot 23 jaar. De jongeren hebben allen een (ernstig) cognitieve beperking en daarnaast bijkomende fysieke problematiek (motorische en/of zintuiglijke problemen). De jongeren in deze groep beleven veel aan sociale contacten en gezelligheid, maar zijn tegelijkertijd kwetsbaar. De groep kenmerkt zich door een warme, omhullende en huiselijke inrichting gericht op verzorging, beleven en ervaren. De groep is zo opgezet dat het voor de jongeren met een beperkte mobiliteit mogelijk is om zich zonder gevaar voort te bewegen (met of zonder rolstoel). Elk kind heeft een eigen slaapkamer, waar hij/zij zich terug kan trekken. De begeleiding is gericht op een veilige en gezellige sfeer. De jongeren worden op eigen niveau en leeftijd aangesproken om hun ontwikkeling op allerlei gebieden te stimuleren. Beweging is een belangrijk onderdeel van de dagstructuur.

Er is een open plek op de groep Jade
Op deze groep wonen kinderen in de leeftijd tot 14 jaar. De kinderen hebben allen een (ernstig) cognitieve beperking en bijkomend moeilijk verstaanbaar gedrag. Veelal zijn de kinderen kwetsbaar op het emotionele/relationele vlak (bv. sociale problemen en emotieregulatie problematiek). De begeleiding is consequent.
In deze groep is voorspelbaarheid, veiligheid en structuur belangrijk. De kinderen worden op hun eigen niveau aangesproken om hun ontwikkeling op allerlei gebieden te stimuleren.
De groep kenmerkt zich door een warme, herkenbare, huiselijke inrichting.
De groep is zo ingedeeld dat gezamenlijke activiteiten plaats kunnen vinden, evenals individuele en prikkelarme activiteiten. Elk kind heeft een eigen slaapkamer, waar hij/zij zich terug kan trekken. Beweging en het vergroten van de zelfredzaamheid zijn belangrijke thema’s.

Er komt een open plek op de groep Amber
Op deze groep wonen jongeren in de leeftijd van 14 tot 23 jaar. De jongeren hebben allen een (ernstig) cognitieve beperking en bijkomend moeilijk verstaanbaar gedrag. De jongeren in deze groep beleven veel aan sociale contacten en gezelligheid, maar zijn tegelijkertijd kwetsbaar. In deze groep zijn veiligheid, voorspelbaarheid en structuur belangrijk.
De jongeren worden op hun eigen niveau aangesproken om hun ontwikkeling op allerlei gebieden te stimuleren.
De groep kenmerkt zich door een warme, herkenbare, huiselijke inrichting.
De groep is zo ingedeeld dat gezamenlijke activiteiten plaats kunnen vinden. Elk kind heeft wel een eigen slaapkamer, waar hij/zij zich terug kan trekken. Er is aandacht voor de ontwikkeling van de jongeren die richting volwassenheid groeien; het vergroten van zelfstandigheid is een belangrijk thema.

Contactgegevens voor informatie of aanmelden:
Lievegoed Zorgbemiddeling:

(030) 2255502
zorgbemiddeling@lievegoed.nl

LeerzaamAmsterdam – ouderinitiatief voor VO

19 juli 2017 | Onderwerp: Gevraagd & Aangeboden

LeerzaamAmsterdam doet twee belangrijke oproepen aan ouders in Amsterdam!

De SDS vraagt aandacht voor onderstaande oproepen. Deel dit op andere pagina’s. Meer ouders die zich aansluiten, kunnen het verschil maken!
Dus meld je nu aan! Stur een mail aan leerzaamamsterdam@gmail.com.

1. je kind is 2-14 jaar
Woon je in Amsterdam – en heb je een kind in de leeftijd 2-14 jaar? Wil je dat er goede ondersteuning en voldoende middelen komen voor kinderen met Downsyndroom op de gewone basisschool? Meld je dan vandaag nog aan bij LeerzaamAmsterdam via leerzaamamsterdam@gmail.com of via www.facebook.com/leerzaamamsterdam. Hoe meer ouders zich aansluiten, hoe sterker we staan in gesprekken met het onderwijs!

2. je kind is in de voortgezet onderwijs leeftijd
Wil je dat je kind naar een integratieklas kan gaan op een gewone school voor voortgezet onderwijs in Amsterdam? Laat dit dan weten aan LeerzaamAmsterdam via leerzaamamsterdam@gmail.com. Hoe meer ouders zich aansluiten, hoe meer kans er is dat we dit mooie initiatief kunnen verwezenlijken.

LeerzaamAmsterdam is een oudergroep in de regio Amsterdam. Wij komen op voor de belangen van kinderen met een voormalige cluster 3 indicatie, waaronder kinderen met Downsyndroom. Samen willen wij het onderwijs verbeteren met specifieke aandacht voor cognitie en voor integratie in het regulier onderwijs, zodat kinderen met een beperking de kans krijgen te werken aan hun vaardigheden die ze straks nodig hebben in de huidige samenleving.
Meer info: leerzaamamsterdam@gmail.com.

Gezocht: kandidaten voor ‘The Undateables’

18 juli 2017 | Onderwerp: Gevraagd & Aangeboden

Voor het vijfde seizoen van het BNN-programma ‘The Undateables’ (2017) zijn wij op zoek naar mensen met een beperking die wij mogen volgen in hun zoektocht naar mogelijke liefde. Wij willen met het programma laten zien dat iedereen dateable is en dat er in de liefde geen beperkingen hoeven te zijn.
 
Wij zijn op zoek naar vrijgezelle mensen met een beperking tussen de 18 en 40 jaar die open en eerlijk over hun leven en de liefde durven te praten.  In het programma maken we een mooi, positief portret over het dagelijkse leven van de kandidaat. Daarna gaan we, in samenwerking met een professioneel dating bureau, op zoek naar de ideale partner.
 
Hierbij een link naar aflevering zodat je een indruk te krijgt van het programma:  http://programma.bnn.nl/the-undateables/media/344984
En bij deze ook een link naar onze video-oproep op Facebook: https://www.facebook.com/Undateables/videos/1347301442052219/
 
Mocht je willen aanmelden, of heb je nog vragen: mail naar floor.canrinus@zodiaknederland.nl

Handige website om hulp en werk te vinden

02 juni 2017 | Onderwerp: Gevraagd & Aangeboden

 Hulp.nl is het gratis online platform voor hulp én werk. We zijn een online marktplaats voor het vinden van huishoudelijke hulp, huishoudelijk werk, oppas en oppaswerk. Enerzijds willen wij mensen helpen als zij op zoek zijn naar een oppas, huishoudelijke hulp, bijles en meer. En anderzijds de grootste schakel worden tussen mensen die hulp aanbieden en hun (potentiële) klanten, zodat zij sneller huishoudelijk werk en/of oppaswerk kunnen vinden. Ons doel is om mensen samen te brengen op dé online marktplaats voor hulp.

Kijk bijvoorbeeld ook op: Huishoudelijke hulp in Amsterdam.

 

Intervisie voor D-mama’s

08 februari 2017 | Onderwerp: Gevraagd & Aangeboden

Als je een kind hebt met Downsyndroom, dan betekent dit wat voor jezelf, je relatie en gezin. Loop je ergens tegen aan en heb je vragen of gevoelens die je zou willen delen in een veilige omgeving met vrouwen die begrijpen waar je het over hebt?

Dan is invervisie misschien iets voor jou!  (meer…)